Sportovcem roku na Litoměřicku je Adam Lacko

22.02.2017 10:36

Litoměřice – Pilot roudnické stáje Buggyra Adam Lacko se stal vítězem už 17. ročníku ankety Nejúspěšnější sportovec, kterou vyhlašuje Litoměřický deník společně s Okresním sdružením České unie sportu a ve spolupráci s Městem Litoměřice.

Sportovec roku 2016Foto: Deník/Karel Pech

V kulturním domě v Litoměřicích se v úterý večer tleskalo nejlepší desítce dospělých, pětici mládežníků, kolektivům dospělých i mládeže, veteránským a handicapovaným sportovcům a také trenérům.

O konečném pořadí ankety rozhodly hlasy pěti hodnotících subjektů – ČUS, města, kluby, sportovní redaktoři a čtenáři. Ti určili svými hlasy za Hvězdu Deníku lovosickou kickboxerku Barboru Marešovou.

Ta pobavila přítomné, když na dotaz bezchybného moderátora Radka Šilhana odpověděla, že v klubu nejraději bije Michala Lupínka, protože je „drzej". Ten ale zůstal nad věcí a vysvětlil proč. „Protože si to nechám líbit a nevrátím jí to."

Vítězný Adam Lacko prozradil, že se z Frenštátu odstěhoval do Prahy, odkud to má do sídla Buggyry v Roudnici nad Labem přece jen blíž. „Ale mezi Moravou, Prahou a Roudnicí pendluju často." Z prvenství měl velkou radost. „A jsem i rád, že jsem skončil před Davidem Vršeckým, ale nějak zvlášť to určitě řešit nebudeme. Je to spíš takové přátelské štengrování," dodal Lacko.

„Deník sportovcům z Litoměřicka a Podřipska dlouhodobě fandí a snaží se je podporovat. Asi hlavním cílem ankety je nejen ocenit ty úspěšné, ale popularizovat sport jako takový," doplnila po slavnostním večeru, který měla (stejně jako anketu) produkčně na starosti agentura Sport Action, s.r.o., šéfredaktorka Litoměřického Deníku Michaela Rozsypalová.

Jak se hlasovalo

ČTENÁŘI

Jednotlivci dospělí: 1. Marešová, 2. Lupínek, 3. Hozák, 4. Motl, 5. Ježková, 6. Hájková, 7. Pinc, 8. Vavrek, 9. Vršecký, 10. Lacko. Jednotlivci mládež: 1. Modra, 2. A. Lupínek, 3. Červínová, 4. Svoboda, 5. Jafar.
Kolektivy dospělých: 1. ASK Lovosice kickbox, 2. Sport Judo Litoměřice, 3. Gardenline Litoměřice.
Kolektivy mládeže: 1. Slavoj Litoměřice Funky Dangers, 2. Sport Judo Litoměřice dorost, 3. Slovan Litoměřice. Handicap: Smrčka. Trenér: Masopust. Veterán: Bruncvíková.

ČUS
Jednotlivci dospělí: 1. - 2. Lupínek a Lacko, 3. Vavrek, 4. Motl, 5. - 6. Marešová a Ježková, 7. Landa, 8. - 9. Hozák a Vršecký, 10. Godla. Jednotlivci mládež: 1. Fišerová, 2. - 3. Červínová a Jirásková, 4. - 6. Kašpar, Strnad, Konschill. Kolektivy dospělých: 1. – 3. HK FCC Město Lovosice, Gardenline Litoměřice, BK Slavoj Litoměřice. Kolektivy mládeže: 1. - 2. Funky Dangers a VK Slavoj Litoměřice dorostenci, 3. SK Roudnice.
Handicap: Smrčka: Trenér: Masopust a Kindlová. Veterán: Bruncvíková.

MĚSTA
Jednotlivci dospělí: 1. Landa, 2. - 3. Lacko a Vavrek, 4. Hozák, 5. - 6. Motl a Vršecký, 7. Pletka, 8. Hájková, 9. Pinc, 10. - 12. Ježková, Zedek, Štross. Jednotlivci mládež: 1. Červínová, 2. - 4. Svoboda, Fišerová, Kašpar, 5. Nováček. Kolektivy dospělých: 1. HK FCC Město Lovosice, 2. Sport Judo Litoměřice, 3. - 4. HC Stadion Litoměřice a HC Roudnice. Kolektivy mládeže: 1. Slavoj Litoměřice šerm kadeti, 2. - 3. Sport Judo a Funky Dangers. Handicap: Smrčka. Trenér: Vytlačil. Veterán: Bruncvíková.

KLUBY
Jednotlivci dospělí: 1. Vršecký, 2. Marešová, 3. Lacko, 4. Zedek, 5. Lupínek, 6. Hozák, 7. Motl, 8. Ježková, 9. Pinc, 10. Godla. Jednotlivci mládež: 1. Fišerová, 2. Kašpar, 3. Modra, 4. Červínová, 5. - 6. Svoboda a Strnad. Kolektivy dospělých: HK FCC Město Lovosice, 2. Gardenline Litoměřice, 3. ASK Lovosice kickbox.
Kolektivy mládeže: 1. - 2. Funky Dangers a VK Slavoj Litoměřice, 3. Sport Judo.
Handicap: Smrčka. Trenér: Masopust. Veterán: Bruncvíková.

SPORT
Jednotlivci dospělí: 1. Lupínek, 2. Lacko, 3. Motl, 4. Vavrek, 5. Marešová, 6. Landa, 7. Vršecký, 8. Ježková, 9. Hozák, 10. Godla. Jednotlivci mládež: 1. Fišerová, 2. Červínová, 3. Modra, 4. Strnad, 5. Kašpar.
Kolektivy dospělých: 1. HK FCC Město Lovosice, 2. Gardenline Litoměřice, BK Slavoj Litoměřice.
Kolektivy mládeže: 1. Funky Dangers, 2. VK Slavoj Litoměřice, 3. Slavoj Litoměřice šerm.
Handicap: Smrčka. Trenér: Masopust. Veterán: Maier.

Celkové výsledky:

JEDNOTLIVCI DOSPĚLÍ
1. Adam Lacko (Buggyra Roudnice, motorismus)
2. Michal Lupínek (ASK Lovosice, kickbox)
3. Jiří Motl (HK FCC Město Lovosice)
4. Barbora Marešová (ASK Lovosice)
5. Johan Vavrek (Gardenline Litoměřice)
6. David Hozák (Sport Judo Litoměřice)
7. David Vršecký (Buggyra Roudnice, motorismus)
8. Jan Landa (HK FCC Město Lovosice)
9. Blanka Ježková Fránová (VK Slavoj Litoměřice, veslování)
10. Zdeněk Pinc (MMB Třebenice)

JEDNOTLIVCI MLÁDEŽ
1. Tereza Fišerová (KK Roudnice, kanoistika)
2. Michaela Červínová (ASK Lovosice, atletika)
3. Vojtěch Modra (ASK Lovosice, kickbox)
4. Jan Kašpar (CK Slavoj Terezín Cyklo City)
5. Jan Svoboda (Sport Judo Litoměřice)

KOLEKTIVY DOSPĚLÝCH
1. HK FCC Město Lovosice (házená)
2. Gardenline Litoměřice (futsal)
3. ASK Lovosice SK kickboxu

KOLEKTIVY MLÁDEŽE
1. Slavoj Litoměřice Funky Dangers (street dance)
2. VK SLavoj Litoměřice (dvojskif dorostenci)
3. Sport Judo Litoměřice (dorostenci)

HANDICAP
Miroslav Smrčka (klub ZPS při ASK Lovosice)

MASTERS
Libuše Bruncvíková (VK Slavoj Litoměřice)

TRENÉR
Vít Masopust (SK kickboxu při ASK Lovosice)
Zdroj: https://litomericky.denik.cz/ostatni_region/2016sportovcem-roku-na-litomericku-je-adam-lacko-20170221.html